Sådan digitaliserer vi dine videobånd:

Analoge videobånd

Vi konverterer det analoge videosignal til et digitalt SDI-signal. Dette digitaliserer vi som ukompimeret video, teknisk kaldet YUV 422 10 bit. På denne måde får vi alle informationer på videobåndet gemt i en fil på vores computer.

Ukomprimeret video fylder forholdsvis meget (ca. 100 GB per time) og kan ikke afspilles uden et professionelt redigeringsprogram.

Det er derfor nødvendigt at konvertere de digitaliserede filer, før vi kan levere en der er brugbar for vores kunder.

Digitale Videobånd

Digital video optaget på f.eks. DV / DV Cam eller Digital8, kan overføres som en fil direkte fra afspilleren til computeren. Som med ukomprimeret analog video er disse rå videofiler også meget store og kan typisk ikke afspilles på en almindelig computer eller telefon.

Konvertering af de digitale filer

Da de ukomprimerede og rå videofiler som sagt ikke egner sig til almindeligt brug, komprimerer vi videoerne før vi leverer til kunden. I denne proces kan vi efter ønske også opskalere videoerne til HD eller UltraHD.

Leveringsformat

Både analog video og digital video komprimerer vi efter digitalisering som en mpeg4-fil i formatet H264. Dette format kan afspilles på alle nyere computere og på mobiltelefoner. Det er desuden et format som er velegnet til deling og udgivelse på f.eks. Youtube. 

Efter komprimering til MPEG4 fylder en times video typisk omkring 10GB per time. Der er altså tale om en komprimering med en faktor 10:1.

Hvis det ønskes leverer vi naturligvis også de ukomprimerede filer. Dette henvender sig typisk til professionelle kunder, der selv ønsker at bearbejde videofilerne.

Få et tilbud